Schoolvoorstelling: De Magische 10

In deze intrigerende magie voorstelling ontdek je de geheimen achter de magie.

De focus ligt niet alleen op het entertainment, maar de show is ook gekoppeld aan uitgebreid lesmateriaal.

Dit unieke concept bestaat uit 3 delen, waardoor de leerlingen zowel vóór en na de show op een gevarieerde manier betrokken zijn.

In deel 1 krijgen de leerlingen op voorhand de kans om de meest uiteenlopende vragen te stellen, vanuit het thema ‘Magie’. Daaruit selecteert Steven 10 vragen en creëert telkens een truc waarin het antwoord verborgen zit. 

Het tweede deel omvat de show “De Magische 10”: een fascinerende voorstelling waar close-up magie, mentalisme en illusies elkaar in hoog tempo afwisselen. Alles verpakt in een modern jasje, met de nodige humor en interactie. Eén ding is zeker: na de ontdekking van deze 10, zal je kijk op magie voorgoed veranderen!

In het derde deel kunnen leerkrachten verder aan de slag. Het is niet alleen leuk om te horen hoe de leerlingen de show hebben ervaren en te polsen naar hun reacties. Maar aansluitend zal er in de klas besproken worden hoe de magie in zijn werk gaat. Met een handige worksheet, ontdekken de leerlingen de manipulatietechnieken van de goochelaar: visuele illusies, beperking van de aandacht, taalsturing, redeneerfouten, psychologie… tal van interessante invalshoeken komen aan bod. Dit zorgt voor een totaalbeleving die leerlingen nog lang zal nablijven.

Dit concept is uniek in Vlaanderen en is een grote spraakmaker voor zowel jong als oud!

Deze voorstelling is maximum voor 250 leerlingen en is best geschikt voor de 3de graad lager, eerste en tweede graad secundair.

Duur van de voorstelling: 50 minuten


Benieuwd naar deze schoolvoorstelling, neem dan contact met ons op.