Bio Steven Delaere

Steven Delaere (°1987) is een professioneel goochelaar, muzikant en tv-maker. Al van kindsbeen af had hij twee grote passies: muziek en goochelen. Hij volgde pianolessen en toneel in de muziekacademies en na zijn middelbare studies besloot hij om ingangsexamen te doen in het Koninklijk Conservatorium in Gent. Hij volgde er klassieke muziek, een opleiding van 5 jaar en besloot om een bijkomende lerarenopleiding te volgen. Nadien gaf hij les en verzorgde optredens als goochelaar in bijberoep. In 2015 behaalde hij een finaleplaats in “Belgium’s got Talent” en besloot kort daarna om de overstap te maken naar zelfstandig artiest.

Sindsdien is Steven voornamelijk actief op bedrijfsevenementen, gaande van close-up magie tot spectaculaire podium-acts. Zo werkte hij bijvoorbeeld mee aan de launch van de nieuwe Opel Astra in een uitverkochte Lotto Arena. Andere projecten volgden elkaar snel op: reclamespots (Nutella, Mazda,…) een optreden op het grootste goochelevenement in België tijdens “Nacht van de Magie” (2016) , een plaats in de Winterrevue onder leiding van Stany Crets.

Daarnaast maakte hij al twee intrigerende theatervoorstellingen: “Illusoirée”, een combinatie van muziek en magie en “Schijn”, een interactieve show met stijlvolle goochelacts. Hij is tevens bekend als tv-gezicht in de populaire reeks ‘Trix’ op Ketnet, waar hij zijn kennis en vaardigheden doorgeeft aan de jongere generatie. Als consultant geeft hij coaching aan andere artiesten en als creator brengt hij ook zelf bedachte trucs op de markt. Sinds 2014 werkt Steven als vrijwilliger mee aan ‘Project Magic’ aan het UZ Gent, naar een concept van David Copperfield.